Květinový automat akceptující karty vás rád obslouží 24/7!

Svatební přípravy

Ruku na srdce dámy! Většina z nás o tom aspoň tak trochu sní, o pohádce která se stane realitou, kdy Váš princ jednoho dne znenadání požádá o ruku a vy se slzami v očích souhlasíte. Mohlo by se zdát že toto bude ta nejobtížnější část, pokud přeskočím tu najít prince, a to upřímně se rozhodnout, že spolu chcete strávit zbytek života. Přesto že manželství je prý jen přežitek z minulých dob a ve spoustě ohledů asi tak trochu ztrácí smysl, z mého pohledu si chce touto romantickou zkouškou života projít víc a víc párů. Ano zkouškou a většinou nejen vašeho vztahu, ale i vašich organizačních dovedností a odolnosti na stres.

003___FINAL___2017_09_13_Svatebni_TFP__(170912_DSC_5732-Edit) 

Nechci Vám brát všechny vaše ideály a vysněné představy, jen bych Vás ráda trochu uvedla do reality, která bohužel bez přípravy a dobré organizace není vždy tak úplně růžová.

 Se začátkem roku se vždy začíná ozývat více a více nevěst na daný rok, protože v Čechách je oblíbená sezóna pro svatby zhruba od května do září a převážně jsou to pátky a soboty, termíny v tuto dobu už bývají dosti napjaté. Než se ale pustíte do objíždění matriky a různých míst kde se dá svatba uspořádat, je důležité si nejdříve ujasnit pár bodů.

001___FINAL___2017_09_13_Svatebni_TFP__(170912_DSC_5443-Edit)

 Určit si rozpočet

Cenové možností jsou opravdu různorodé, a vždy záleží na vás čemu dáte prioritu, proto si určete svůj finanční limit, do něj zakomponujte veškeré položky vaší svatby a vše si důkladně rozepište.

 Upřesnit seznam hostů

Ano, svatba je v nedohlednu a seznam hostů se v průběhu příprav bude trochu měnit, ale potřebujte mít představu jestli hostů bude 30 nebo 80.

 Místo svatby

Pokud máte stanovenou vaší představu o rozpočtu a hrubou představu s kolika lidmi svůj den chcete prožít, je ten správný čas začít hledat místo, které bude pro Vás to pravé. Pronájem nebývá levnou záležitostí, ale je také důležité se ptát na všechny podrobnosti s ním spojené ať můžete nabídky dostatečně porovnat.

 Období nebo termín

Poslední dva body záleží na Vašich prioritách, pokud máte vysněný termín a přes ten nejede vlak, místo svatby (ať už je tím myšleno místo obřadu, nebo hostiny a afterparty) musíme zamlouvat třeba i rok dopředu.

 Hledání inspirace

Myslím, že bych to mohla shrnout jedním slovem a to je PINTEREST. Jednoduše si založte účet, vytvořte složku a začněte si tak schovávat všechno co vás k vaši svatbě zaujme. Najdete tu inspiraci od květin do vlasů až přes dort nebo oznámení.

Vybrat svědky

Nesnažte se vše zvládnout sami. Nemusí to být vždy svědek, ale určete si někoho, kdo vás dobře zná a se vším vám bude ochoten pomoct a poradit.

 004___FINAL___2017_09_13_Svatebni_TFP__(170912_DSC_5828-Edit)

Doufáme, že Vám tyto základních body při prvotních začátcích vašeho vysněného dne budou nápomocné.

Dominika 
dominika@tyradosti.cz

 Foto: Petr Vícha
MUA: Simona Kašparová
Místo: Kralovický dvůr
Modelka: Barbora Biňovcová
Šaty: Svatební salón Tamara